KOREYOLCUSU Korehayranlaribakan
Mesaj Sayısı : 44 Doğum tarihi : 08/07/90 Kayıt tarihi : 29/01/10 Yaş : 33 Nerden : İzmir
| Konu: ''Hangwa'' Cuma Ocak 29, 2010 1:10 am | |
|
Hahngwa, Kore Geleneksel şekerlemesi için kullanılan genel bir terimdir. Hahngwada kullanılan ortak malzemeler: un, bal, yeot (bir tür şekerleme), şeker, meyve veya yenebilir köktür. Hangwa (한과) çeşitleri: • Yugwa (유과): Kızartılarak ve yoğurularak yapılır. • Suksilgwa (숙실과) Meyveler, zencefil ve fındıklar suda kaynatılır ve sonra orijinal meyvenin şekli veya istenen başka şekiller verilir. • Gwapyeon (과편) Ekşi meyveler, nişasta ve şekeri kaynatılıp pelte yapılır. • Dasik (다식) Çayın yanında yenilebilir. Pirinç unu, bal, fındık, bazı otlar, susam ve hünnab meyveleri yoğurularak yapılır. • Yeot (엿): Normal pirinç, yapışkan pirinç, yapışkan kaoliang, mısır, tatlı patatesler veya karışık tahılla yapılır. Malzemeler büyükçe hafifçe mayalanılandırılır ve kaynatılır | |
|
KOREYOLCUSU Korehayranlaribakan
Mesaj Sayısı : 44 Doğum tarihi : 08/07/90 Kayıt tarihi : 29/01/10 Yaş : 33 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: ''Hangwa'' Cuma Ocak 29, 2010 1:11 am | |
| | |
|