Kore Hayranları
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kore Hayranları


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Ddeok Guk (Pirinç Keki Çorbası)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan
KOREYOLCUSU


Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 33
Nerden : İzmir

Ddeok Guk (Pirinç Keki Çorbası) Empty
MesajKonu: Ddeok Guk (Pirinç Keki Çorbası)   Ddeok Guk (Pirinç Keki Çorbası) EmptyCuma Ocak 29, 2010 2:21 pm

Ddeok Guk (Pirinç Keki Çorbası) Ixa6v7zq66byd1lnxvdgqm0
Malzemeler:
* 1/2 kase ince dilimlenmiş pirinç keki
* 1/4 kase kurutulmuş hamsi
* 2 kesilmiş yeşil soğan
* 4 parça sığır eti ince ve uzun doğranmış.
* 1 çırpılmış yumurta
* 2 yaprak ezilmiş kurutulmuş su yosunu
* 1 yemek kaşığı soya sosu
* 1 çay kaşığı susam yağı
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı biber
* 1 çay kaşığı ince doğranmış sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
* 30 dakika boyunca soğuk bir suya ince dilimlenmiş pirinç kekini koyun.
* Sığır etini içinde soya sosu,susam yağı,biber,şeker ve ince doğranmış sarımsak olan bir salamuraya yatırın.
* Sığır etini tavada hafif kızartın.(sote) edin
* Sonra eti ayırın.
* Bir kaba soğuk su ve kurutulmuş hamsiyi ekle, bir kaynamaya getirin, 5 dakika boyunca sıcaklığı yavaşça azaltarak kaynatın.
* Kaynama bitince kurutulmuş hamsiyi kaptan çıkarın.
* İnce dilimlenmiş pirinç kekini kaba ekleyin ortalama sıcaklığı azaltarak bir kaynamaya getirin.
* Yumuşak olana kadar 10-15 dakika boyunca pişirin.
* Yeşil soğanları ekleyin
* Kurutulmuş hamsiyi ekleyin.
* Biraz bekledikten sonra yumurtayı içine dökün ve karıştırın.
* Sotelenmiş sığır etini de ekleyin ve biraz soyasosu ile süsleyin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ddeok Guk (Pirinç Keki Çorbası)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kore Hayranları :: Kore :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: