Kore Hayranları


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Ddeok Guk (Pirinç Keki Çorbası)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan


Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 26
Nerden : İzmir

MesajKonu: Ddeok Guk (Pirinç Keki Çorbası)   Cuma Ocak 29, 2010 2:21 pm


Malzemeler:
* 1/2 kase ince dilimlenmiş pirinç keki
* 1/4 kase kurutulmuş hamsi
* 2 kesilmiş yeşil soğan
* 4 parça sığır eti ince ve uzun doğranmış.
* 1 çırpılmış yumurta
* 2 yaprak ezilmiş kurutulmuş su yosunu
* 1 yemek kaşığı soya sosu
* 1 çay kaşığı susam yağı
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı biber
* 1 çay kaşığı ince doğranmış sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
* 30 dakika boyunca soğuk bir suya ince dilimlenmiş pirinç kekini koyun.
* Sığır etini içinde soya sosu,susam yağı,biber,şeker ve ince doğranmış sarımsak olan bir salamuraya yatırın.
* Sığır etini tavada hafif kızartın.(sote) edin
* Sonra eti ayırın.
* Bir kaba soğuk su ve kurutulmuş hamsiyi ekle, bir kaynamaya getirin, 5 dakika boyunca sıcaklığı yavaşça azaltarak kaynatın.
* Kaynama bitince kurutulmuş hamsiyi kaptan çıkarın.
* İnce dilimlenmiş pirinç kekini kaba ekleyin ortalama sıcaklığı azaltarak bir kaynamaya getirin.
* Yumuşak olana kadar 10-15 dakika boyunca pişirin.
* Yeşil soğanları ekleyin
* Kurutulmuş hamsiyi ekleyin.
* Biraz bekledikten sonra yumurtayı içine dökün ve karıştırın.
* Sotelenmiş sığır etini de ekleyin ve biraz soyasosu ile süsleyin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Ddeok Guk (Pirinç Keki Çorbası)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Pirinç Pilavı (Gohan)
» Sake (içecek)
» Kendi Yaptığım Onigiri(Pirinç Keklerim )

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kore Hayranları :: Kore :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: