Kore Hayranları
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kore Hayranları


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 ''Patjuk''

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan
KOREYOLCUSU


Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 33
Nerden : İzmir

''Patjuk'' Empty
MesajKonu: ''Patjuk''   ''Patjuk'' EmptyCuma Ocak 29, 2010 2:20 pm

Kore kültüründe Dongji olarak bilinen günlerde (Kış Gündönümü) ve özellikle Aralık aylarında yapılan geleneksel bir yemektir. Güneş ışınlarının en eğik açılarla geldiği bu günde kırmızı fasülye ve yulaf lapasıyla yapılan bu yemek o gün tüm komşularla paylaşılır (tıpkı bizdeki Aşure Günü gibi). Yemekte kullanılan kırmızı fasülye ve onun hoş kırmızı rengi rahatlığı ve ferahlığı simgeler. İşte bu yüzden Kore Halkı bu yemeği bir nevi atalarının ruhlarının huzura ve ferahlığa ulaşması için yapıp komşuları arasında karşılıklı paylaşırlar.
Patjuk B1 vitamini bakımından zengindir ve eski yıllarda sarayda çiçek hastalığını tedavi etmekte kullanılmıştır. En büyük özelliği kana çabuk karışması ve vücut ısısını arttırmasıdır. İşte bu yüzden genellikle kışın soğuk havalarda tüketilen bir besindir.
''Patjuk'' 83141781dp4
Malzemeler:
1 bardak pirinç
2 bardak kırmızı fasülye
2 bardak pirinç unu
1/2 yemek kaşığı tuz
1 Bardak yulaf ezmesi
''Patjuk'' Dsc00091oph
Hazırlanışı:
Kırmızı fasülyeler soğuk suyla iyice yıkandıktan sonra yine su içerisine yaklaşık 3 saat bekletilir. Daha sonra suyuyla beraber tencereye boşaltılıp üzerine bir miktar daha su eklenerek kısık ateşte 40 dakika kadar pişirilir. İyice yumuşayan fasülyeler süzülerek bir kapta bekletilir. Fasülyenin kırmızı suyuna ise pirinçler ilave edilerek kaynatılır. Bu esnada pirinç ununun yarısı bir miktar sıcak su ile yoğrulup toplar haline getirilir ve diğer yoğrulmamış pirinç unu ile kırmızı suya atılır. Orta ateşte 30 dk pişirildikten sonra karışıma kabuklarından ayıklanmış fasülyeler ve yulaf ezmesiyle beraber tuz eklenir. Biraz soğutulup servis yapılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Sky.1
KoreHayranlariyönetmen
KoreHayranlariyönetmen
Sky.1


Mesaj Sayısı : 486
Doğum tarihi : 03/01/90
Kayıt tarihi : 28/01/10
Yaş : 34
Nerden : Güney Kore

''Patjuk'' Empty
MesajKonu: Geri: ''Patjuk''   ''Patjuk'' EmptyCuma Ocak 29, 2010 2:37 pm

Reçel 'e Benziyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://korehayranlari.yetkinforum.com
 
''Patjuk''
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kore Hayranları :: Kore :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: