Kore Hayranları


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Bulgogi (Barbekü Sığır Eti)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan
avatar

Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 26
Nerden : İzmir

MesajKonu: Bulgogi (Barbekü Sığır Eti)   Cuma Ocak 29, 2010 1:21 am



Ateş eti anlamına gelen bulgogi, Koreliler gibi Amerikalıların da favorisi olan, baharatlı olmayan bir yemektir. Geleneksel olarak, Gochujang ve marulla birlikte tercih edilir. Pilavla birlikte de servis edilebilir.


İçindekiler
Sığır Etinden Pirzola (2 parça), Sarmısak (3 diş), Yeşil Soğan(3), Soğan (1/2), Soya Sosu (1/3 cup), Susam Çekirdeği Yağı, Şeker, Yeşil Biber (tutam)

Metod

1. Et:
a) Damarlı yüzeyinden eti çok ince şekilde dilimleyin.

b) Eti yumuşatmak için tenderizereti yumuşatıcı veya bıçağınızın arkasını kullanın.

c) Eti ağza sığacak parçalarda kesin.

2. Salamura:
a) Sarmısağı minik minik doğrayın
b) Yeşil soğanı doğrayın
c) Soğanları arzuya göre dilimleyin veya doğrayın.

d) Sarımsak, yeşil soğan ve soğanları bir kaseye koyun. Soya sosu, susam çekirdeği yağı, şeker ve biber ekleyin

3. Salamura kasesine eti ekleyin ve bir saat dinlenmeye bırakın.

4. Bir tavada iyice kıvama gelene dek sık sık karıştırarak pişirin
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan
avatar

Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 26
Nerden : İzmir

MesajKonu: Geri: Bulgogi (Barbekü Sığır Eti)   Cuma Ocak 29, 2010 1:21 am



Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Sky.1
KoreHayranlariyönetmen
KoreHayranlariyönetmen
avatar

Mesaj Sayısı : 486
Doğum tarihi : 03/01/90
Kayıt tarihi : 28/01/10
Yaş : 27
Nerden : Güney Kore

MesajKonu: Geri: Bulgogi (Barbekü Sığır Eti)   Cuma Ocak 29, 2010 1:49 pm

Çok Kötü Kokutur Ve Kokar

_________________

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://korehayranlari.yetkinforum.com
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan
avatar

Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 26
Nerden : İzmir

MesajKonu: Geri: Bulgogi (Barbekü Sığır Eti)   Cuma Ocak 29, 2010 2:17 pm

Benim bir şikayetim yok şahsen koksun ne güzel Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Bulgogi (Barbekü Sığır Eti)   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Bulgogi (Barbekü Sığır Eti)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kore Hayranları :: Kore :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: