Kore Hayranları


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Kore Günlük Yemekleri

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan
avatar

Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 26
Nerden : İzmir

MesajKonu: Kore Günlük Yemekleri   Cuma Ocak 29, 2010 1:20 am





Kore’nin günlük öğünlerinde genel olarak pirinç ağırlıktadır ve çeşitli yan yemeklerle birlikte pilav yenilir. Kore yemeğinin sadece malzemeleri çeşitli olmakla kalmayıp pişirme yöntemleri de çok özenlidir. Ayrıca mevsim ve bölgelere göre çok çeşitli yemek gelişmiştir. Özellikle mayalanarak hazırlanan Kimçi(Kore turşusu) ve sos çeşitleri Kore’ye has olarak çok gelişmiştir.



Kore’de başlıca yiyecek pirinçtir ve yan yemek olarak da çorba, sulu yemekler, sebze ya da et yemekleri, balık, kök bitkileri vs. çok yenilir.

Kore yemeğinin özelliği baharatındadır ve çoğu yemekte “her yemeğe baharat” denilerek soya sosu, yeşil soğan, sarımsak, susam, susam yağı, karabiber, kırmızıbiber gibi malzemeler kullanılır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Kore Günlük Yemekleri
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SS501
» Do Re Mi Fa Sol La Si Do - Müzik ve Sevgilim

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kore Hayranları :: Kore :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: