Kore Hayranları
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kore Hayranları


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Ho-bak Jeon

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan
KOREYOLCUSU


Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 33
Nerden : İzmir

Ho-bak Jeon Empty
MesajKonu: Ho-bak Jeon   Ho-bak Jeon EmptyCuma Ocak 29, 2010 1:12 am

Ho-bak Jeon 38348053
Ho bak,Korece’de kabak (zucchini);jeon ise krep (pan ke i kı) anlamına gelmektedir.Aperatif ya da yemek yanlarınla atıştırmalık olarak yenilir.

~MALZEMELER~
*Kalın halkalar halinde doğranmış yarım kabak
*1/3 bardak un
*1 adet çırpılmış yumurta
*Tuz
*Kızartılması için de bitkisel yağ

~HAZIRLANIŞI~
Halkalar halinde kesilen kabağın her parçasının iki yüzü de iyice tuzlanır.Daha sonra kabaklar hafifçe una batırılır.Unlanan kabaklar yumurtaya bulanır.
Diğer tarafta tavaya 3-4 kaşık yağ koyularak kızmaya bırakılır.hazırlanan kabaklar kızdırılmış tavaya atılır ve kabakların her iki tarafı da iyi ce kızarana kadar orta ateşte iyice pişirilir.
Pişen kabaklar servis tabağına alınır ve soya sosu ile servis edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ho-bak Jeon
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kore Hayranları :: Kore :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: