Kore Hayranları


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Ho-bak Jeon

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan


Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 26
Nerden : İzmir

MesajKonu: Ho-bak Jeon   Cuma Ocak 29, 2010 1:12 am


Ho bak,Korece’de kabak (zucchini);jeon ise krep (pan ke i kı) anlamına gelmektedir.Aperatif ya da yemek yanlarınla atıştırmalık olarak yenilir.

~MALZEMELER~
*Kalın halkalar halinde doğranmış yarım kabak
*1/3 bardak un
*1 adet çırpılmış yumurta
*Tuz
*Kızartılması için de bitkisel yağ

~HAZIRLANIŞI~
Halkalar halinde kesilen kabağın her parçasının iki yüzü de iyice tuzlanır.Daha sonra kabaklar hafifçe una batırılır.Unlanan kabaklar yumurtaya bulanır.
Diğer tarafta tavaya 3-4 kaşık yağ koyularak kızmaya bırakılır.hazırlanan kabaklar kızdırılmış tavaya atılır ve kabakların her iki tarafı da iyi ce kızarana kadar orta ateşte iyice pişirilir.
Pişen kabaklar servis tabağına alınır ve soya sosu ile servis edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Ho-bak Jeon
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kore Hayranları :: Kore :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: