Kore Hayranları


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 ''Hangwa''

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan
avatar

Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 26
Nerden : İzmir

MesajKonu: ''Hangwa''   Cuma Ocak 29, 2010 1:10 am



Hahngwa, Kore Geleneksel şekerlemesi için kullanılan genel bir terimdir. Hahngwada kullanılan ortak malzemeler: un, bal, yeot (bir tür şekerleme), şeker, meyve veya yenebilir köktür.
Hangwa (한과) çeşitleri:
• Yugwa (유과): Kızartılarak ve yoğurularak yapılır.
• Suksilgwa (숙실과) Meyveler, zencefil ve fındıklar suda kaynatılır ve sonra orijinal meyvenin şekli veya istenen başka şekiller verilir.
• Gwapyeon (과편) Ekşi meyveler, nişasta ve şekeri kaynatılıp pelte yapılır.
• Dasik (다식) Çayın yanında yenilebilir. Pirinç unu, bal, fındık, bazı otlar, susam ve hünnab meyveleri yoğurularak yapılır.
• Yeot (엿): Normal pirinç, yapışkan pirinç, yapışkan kaoliang, mısır, tatlı patatesler veya karışık tahılla yapılır. Malzemeler büyükçe hafifçe mayalanılandırılır ve kaynatılır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
KOREYOLCUSU
Korehayranlaribakan
Korehayranlaribakan
avatar

Mesaj Sayısı : 44
Doğum tarihi : 08/07/90
Kayıt tarihi : 29/01/10
Yaş : 26
Nerden : İzmir

MesajKonu: Geri: ''Hangwa''   Cuma Ocak 29, 2010 1:11 am

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
''Hangwa''
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Kore Hayranları :: Kore :: Kore Mutfağı-
Buraya geçin: